• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/hastamakaryolasi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=905309416888
  • https://www.twitter.com/cetin_medikal
  • https://www.instagram.com/cetinmedikalizmir
  • https://www.youtube.com/@cetinmedikal1047

WhatsAppFacebookInstagramEmailPinterestKonum

Hasta Yatağı Nasıl Kullanılır?

2 AYARLI HASTA YATAĞI KULLANIMI

1. Ayarlama

Baş kısmı 0 dereceden başlayıp 80 dereceye kadar kademeli kaldırılır, bu işlemi el kumandası aracılığı ile yapabiliriz. Birinci motorun görevi sırt kısmını kaldırıp indirmektir. Televizyon seyretme, yemek yeme gibi faaliyetlerde hastayı sarsmadan pozisyon ayarlanabilir. 

2. Ayarlama

Ayak ucunu 2. motor ve kumanda yardımı ile 0-45 derece aralığında kaldırarak istediğiniz açıda ayaklarınızı dinlendirebilirsiniz. Bu ayar için el kumandasında bulunan tuş takımının üst tuşu kaldırma işlevi yapar. İstediğimiz açıyı elde edince kumandadan elimizi çekeriz. İndirmek için ise aynı tuşun altında yer alan tuşa basılı tutarak indirebiliriz. Bu pozisyon ayağı yükseltmek için ayak altına yastık koymaa ile uğraşmaktan kurtarır. Otomatik pozisyonlama ayakları yükselterek kan dolaşımına destek olur.

3 AYARLI HASTA YATAĞI KULLANIMI

Motor sayısı hasta karyolasının hareketlerini belirleyen unsurdur. Diğer modellerde olduğu gibi 3 motorlu hasta karyolasının da 1.motoru sırt kısmını açılı olarak kaldırır ve indirir. 2.motor ise ayak kısmını kaldırır ve indirir. Bu modelde 3. motor önemli bir yer tutar. 3.motor ile hasta karyolası asansör görevini yapar, hasta bakımında büyük kolaylık sağlar. Kilolu hastaya bakan kişi rahat bir şekilde yemek yedirme gibi işleri kendini ve hastayı yormadan yapabilir. Tercih edilen karyolalar arasında ilk sırada yer alan 3 motorlu hasta karyolası sizin ve hastanızın rahatlığıı için tasarlanmış bir yataktır. Yatağın hava geçirgen kumaşı sayesinde hastada yatak yarası sorununu en aza iner. Tekerleklerindeki kilitler yatağın sabit şekilde kalmasını, hasta hareket ettiğinde yatağın yerinden oynamasını engeller. Her iki yanda yer alan korkulukların birbirinden bağımsız olması transfer kolaylığı sağlar. Hastanın korkuluklardan tutunup kalkması ya da bakıcının hastaya yemek yedirmesi gibi durumlarda tek taraflı korkuluğun indirilmesi yeterlidir.

  
356 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın